Anders Hörsell – Ensam och ledsen

Idag släpptes Anders Hörsells första fullängdsalbum, det tio spår starka ”Ensam och ledsen”. Tio spår som – mer eller mindre – handlar om att vara just ensam och ledsen, tro det eller ej. Det går att lyssna på på Spotify, YouTube och massa andra ställen.

Anders Hörsell – När tomten inte jobbar

Nu är årets bästa jullåt här! Det är lite tidigt att säga men det är inte omöjligt att det är både decenniets och århundradets bästa också. När tomten inte jobbar finns på Spotify, YouTube och lite varstans och behandlar ämnen som andra artister är för rädda för, eller möjligen bara ointresserade av att sjunga om. Detta inkluderar, men är inte nödvändigtvis begränsat till vad jultomten egentligen vill gå klädd i och att det är coolt att röka.

Rederiet – Smekmånad

I onsdags släpptes singeln Smekmånad. Det blir den sista från Rederiet på ett tag, nu ligger inget klart och väntar längre. Så håll till godo!

Det går att lyssna på Smekmånad på bland annat Spotify och Youtube.

Rederiet – Vi spelar rock

The Sugarhill Gangs Rappers Delight, Chuck Berrys Rock and Roll Music, Kents Ingenting, Herr Gårmans Punken lever, Lena Philipssons Det gör ont… Listan kan göras lång över låtar som handlar enkom om genren de representerar. Rederiet, som har alltid haft ambitionen att vara ett pedagogiskt band, släpper nu i samma anda Vi spelar rock i vilken de förklarar i lättfattliga termer att de spelar rock.

För att ytterligare minska risken för missförstånd är Vi spelar rock är tämligen typisk rocklåt med allt vad det innebär av distade gitarrer, klichéartade gitarrsolon, medelålders ungdomsrevolt, bluestakt i sista versen och galoppkomp. Dessutom har Bernt Andersson (från bl.a. Nynningen) lagt på hammondorgel. Den har kort sagt allt.

Vi spelar rock på Spotify

Vi spelar rock på Youtube

Rederiet – Sen du kysste mig

Den 26 maj släpptes Rederiets tredje singel. Det är den andra i en rad av fyra som är planerade att släppas under året. Rederiet har arrangemangsmässigt tagit en större tugga i och med Sen du kysste mig, som musikaliskt är betydligt pampigare än föregångarna. Texten å sin sida tar problemet med att lidande sägs alstra kreativitet till sin spets. Vad göra när den en vill besjunga bara får en på bra humör hela tiden? Ingen vet.

Något som däremot går att veta är att denna storvulna rockballad finns på Spotify, Youtube och lite varstans.

Rederiet – lördag kväll

Rederiets lilla låt lördag kväll ligger på Spotify, Youtube och på massa andra ställen och väntar på att just du ska lyssna. Det är en rivig surfpunksdänga som tar upp lite av det som är viktigt i livet, vilket innefattar, men inte är begränsat till, Chardonnay.

Rederiet – fortfarande du

Rederiets debutsingel ”fortfarande du” finns tillgänglig lite varstans för lyssning (Spotify, YouTube…). Varför inte avnjuta den tillsammans med – eller kanske ännu hellre utan – någon du inte träffat tidigare? Vid skrivandets stund och fram till dess motsatsen bevisats finns det inget skäl att tro att en första dejt gått dåligt med denna pärla till låt som bakgrundsmusik, inte heller att någon dejt retroaktivt gått sämre av att alla deltagare lyssnat på denna framtida klassiker i efterhand, oberoende av varandra. Så håll till godo!

Skivor, oj jävlar!

Med viss försening (mestadels på grund av sen beställning) kom ett gäng CD-skivor idag neddimpande, med just det ljud som CD-skivor som dimper tenderar ha. Ljudet på de små tingesterna är dock inget annat än det Kortalbum som så många kommit att älska (obs.: ren spekulation, även om de som kommit att älska det garanterat är större än vad en kanske skulle kunna tro[sic!]).

Och denna skiva kan bli din! Genom att placera den försvinnande lilla summan 70 kronor kan du placera Anders Hörsells Kortalbum i just ditt CD-ställ. Oj, jävlar! Skaffa en skiva här!

Bilden visar ett serveringsförslag.